21 juni 2024
Auto Leasen 5

Het leasen van auto’s als bedrijf

Leaseauto’s zijn ook handig voor bedrijven. Zelf heb ik een aantal leasecontracten afgesloten op mijn werknemers de mogelijkheid te bieden om een auto van de zaak te gebruiken wanneer dat nodig is. Zo stimuleer ik ze om met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor te komen en wanneer het nodig is een van de elektrische leaseauto’s te nemen. Een duurzame oplossing dus! Leaseauto’s nemen was voor mij handiger dan een aantal auto’s inkopen, omdat ik zo goed kan budgetteren en modernere auto’s krijg die ook nog eens goed onderhouden worden. De autoleases die ik voor mijn bedrijf had ik eerst de Kia E-Niro Lease.

Het leasen van de Kia E-Niro

De Kia E-Niro is een ruime auto waar makkelijk meerdere mensen comfortabel in kunnen zitten zonder dat dat ten koste gaat van de ruimte in de kofferbak. Ik heb hiervoor gekozen zodat collega’s sneller gaan carpoolen in plaats van los van elkaar allemaal een auto pakken. Zo blijven er meer auto’s over voor andere werknemers en bovendien is het goede teambuilding voor de collega’s. Daarbij heeft de Kia E-Niro ook nog een hoop moderne technologische snufjes die de auto comfortabel in gebruik maken. Deze Kia kan ook een prima afstand rijden en laadt ook snel weer op, dus er kunnen meerdere ritjes mee gemaakt worden.

Het leasen van de Kia EV6

De lease die ik daarna nam was de Kia EV6 Lease. Deze Kia was weer ruim en comfortabel. Ik had goede en gezellige verhalen gehoord over het carpoolen naar besprekingen, dus ik wilde dit zeker doorzetten. Deze Kia kan wat minder ver rijden op één accu, maar laadt wel sneller op dan de E-Niro. De kleinere af te leggen afstand is daarmee dan gecompenseerd. Hij is wel wat duurder dan de vorige lease, maar voor de technologie die achter zo’n snelle oplaadtijd zit wil ik dat best betalen!