12 juli 2024

Wat is Douglas hout en waarvoor kan je het gebruiken?

De ene houtsoort is in Nederland bekende dan de ander. Dit heeft niet altijd te maken met de kwaliteit van het hout. Een houtsoort die in Nederland iets minder populair is, maar wel zeer nuttig kan zijn, is Douglas. Douglas hout wordt voor verschillende constructies gebruikt en is makkelijk bewerkbaar.

 

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is hout afkomstig van de douglasspar. Douglas hout is redelijk duurzaam en valt onder hout klasse 3-4. Een reden waarom Douglashout erg nuttig kan zijn, is omdat het erg hard is. Sterker nog, Douglashout wordt als één van de hardste soorten hout van Europa gezien. 

 

Hoe lang gaat Douglashout mee?

Hoe lang Douglas hout meegaat hangt onder andere af van hoe het is behandeld. Als het hout niet wordt behandeld, dan heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar. Als het wel wordt behandeld en goed wordt onderhouden, dan kan het veel langer mee gaan. Mocht je het hout niet goed onderhouden, dan veranderd de mooie roodachtige kleur in een grijze kleur. 

 

Waarvoor wordt Douglashout gebruikt?

Douglas hout kan gebruikt worden voor producten voor binnen en buiten. Hierbij kan je denken aan trappen en gevelbekleding, maar ook aan tuinhuisjes en schuttingen. Een reden waarom Douglashout erg populair is, is omdat het goedkoper en duurzamer is dan hardhout. 

 

Zelf klussen met Douglas hout

Als je het zelf leuk vindt om te klussen, dan is Douglas hout een erg prettig bouwmateriaal. Of je nou iets wilt bouwen in de tuin of in huis, met Douglashout kun je erg mooie objecten maken. Lees je vooraf wel goed in hoe je met Douglas hout te werk moet gaan. Er zijn namelijk een aantal handigheden waarmee je een stuk prettiger met Douglas hout kunt werken. Daarnaast kun je ook fouten maken die het gewenste eindproduct kunnen verpesten. 

 

Bestel Douglas hout online!

Als je gebruik wilt maken van Douglas hout, dan kun je dit eenvoudig via het internet bestellen. Er zijn diverse webshops die Douglas hout tegen een voordelige prijs aanbieden. Ga op zoek naar een betrouwbare leverancier en bestel daar hout van een hoge kwaliteit. Kijk overigens ook naar de verschillende opties. In veel gevallen is het qua eenheid voordeliger als je een grotere hoeveelheid in een keer besteld. Als je op korte termijn meerdere producten wilt maken van Douglas hout, dan is het sterk aan te raden om eenmalig wat meer in te kopen. Wel is het dan uiteraard belangrijk dat je het hout tijdelijk goed kunt opslaan.