20 juni 2024
Tenerife

Van alles wat op het eiland

Het grootste eiland van de Canarische eilanden is Tenerife, miljoenen mensen weten ieder jaar het eiland weer te vinden. Een divers landschap en prachtige baaien zijn grote trekpleisters voor toeristen, aan de zuidkust bevinden zich vele stranden en hotels. Veel clubs om uit te gaan, maar buiten het toeristische gebied vind je een mooi en divers eiland. Tropische bossen, zwarte lavavelden, prachtige baaien en dramatische kliffen. Zomer en winter is het op het eiland heerlijk tropisch warm weer, ook de liefhebbers van carnaval komen aan hun trekken. 

National Park

Pico del Teide is de vulkaan met de hoogste berg van Tenerife, direct is het ook het hoogste punt van Spanje. De vulkaanberg is de indrukwekkendste bezienswaardigheid van het eiland, maar ook het landschap eromheen is geweldig en mooi om te zien. Het National Park wordt vaak per bus bezocht, de bus wijkt niet ver van de paden af in het park. Ben je echter sportief aangelegd en ga je een uitdaging niet uit de weg, dan gaat er een wereld voor je open in het park. de verschillende kleuren op het eiland zijn fenomenaal, 80% van de vulkanische landschappen ter wereld is hier te vinden.

Tenerife

Toeristische attractie

Het doet wel erg toeristisch aan, toch is het Loro Parque wel leuk om te doen wanneer je een dagje uit wilt gaan. In het park vind je 350 soorten papegaaien, maar ook tijgers, chimpansees en gorilla’s vind je er, minpuntje is dat het park ook dolfijnen in gevangenschap houdt. Aan de oostkust van Tenerife vind je de piramides van Guimar, tot op de dag van vandaag is niet bekend wie en wanneer deze piramides zijn gebouwd. Er zijn zes piramides die opgebouwd zijn als een trap, het doet je denken aan de Maya piramides in Mexico. Al met al is het eiland schitterend voor toeristen die houden van afwisselende landschappen en natuur.