14 juni 2024

Souvenirs uit Marokko

Marroko en Medina specifiek heeft een bruisende lokale gemeenschap vol met ambachtslieden die prachtige en authentieke souvenirs maken. Aangezien er zoveel aanbod en een ruime keuze in de labyrint-achtige souk, hebben we onze favoriete items uitgekozen om de herinneringen aan een vakantie in Marrakech levend te houden. In dit artikel bespreken we een aantal leuke souvenirs die je kunt meenemen uit Marokko.

Kleurrijk

Geproduceerd in het nabijgelegen Essaouira, de enige plaats ter wereld waar Arga bomen groeien, is Arga olie een fantastisch souvenir, en een veelgevraagde aankoop. Wees wel voorzichtig wanneer je uitkiest want je wilt natuurlijk goede kwaliteit., omdat niet alle oliën gelijkwaardig zijn en met dezelfde kwaliteit producten worden bereid.

Meester-ambachtslieden verfijnen vazen en objecten in hun kleine ateliers en we houden van de kleurrijke badkameraccessoires – kleine bakjes, zeepbakjes en tandenborstelhouders in verschillende kleuren, van turkoois tot metallic bruin.

Leren tassen

Met leerlooierijen in de buurt en jonge ambachtslieden die lederwaren maken voor de ogen van de toeristen, is het kopen van leer in Marrakech een must. Desondanks, zorg ervoor dat je de kwaliteit bekijkt voordat je koopt (de beste manier is door te ruiken). Deze leren jassen worden traditioneel gedragen door Berberse mannen, maar tegenwoordig zijn populaire vondsten. Een andere goede opties zijn oosterse hanglampen. Deze unieke lampen zijn een prachtige toevoeging aan elke woonkamer.

Groen glas en servies

Oorspronkelijk met de hand geblazen in Casablanca, zijn de traditionele groene glazen, theekopjes en serviesgoed overal in de soeks verkrijgbaar. Deze specialiteit dreigde te verdwijnen toen de fabrieken werden gesloten vanwege een verminderde vraag vanwege de toename van de buitenlandse import. Dankzij het bedrijf Beldi Glass gaat de traditie echter door en zijn de theekopjes verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, evenals Marokkaans serviesgoed.

Ambachtelijke Zepen

Met kruiden zoals lavendel en rozemarijn en ingrediënten zoals arganolie die lokaal in Marrakech worden geteeld en direct beschikbaar zijn, zijn ambachtelijke zepen een mooi souvenir. Bijvoorbeeld oranjebloesemwater en zelfs jasmijn zorgen voor heerlijke zeep en kamersprays, terwijl de toevoeging van arganolie door sommige zeepmakers voor een extra vocht inbrengende crème zorgt.

Markttassen

Perfect voor marktdagen, wanneer u naar het strand gaat of gewoon naar huisdecoratie, zijn de rieten manden in de soeks zowel praktisch als levendig. Nu zijn ze met de hand gemaakt, vaak voor je ogen door vrouwen op de kruidenvierkanten. De tassen zijn vaak versierd met lederen handvatten, kleurrijke stiksels en pompons of kwastjes, en zelfs pailletten voor extra bling!