21 juni 2024
rvs polijsten

RVS polijsten, borstelen of satineren?

RVS polijsten is één van de drie manieren waarop RVS afgewerkt kan worden. Alle manieren geven een ander uiterlijk aan het RVS. Zo kan hetzelfde product in diverse variaties te koop worden aangeboden.

Polijsten

De meest bekende manier is het polijsten van RVS. Niet afgewerkt RVS is altijd ruw wat kan zorgen voor scherpe randen en vuilophoping. RVS moet dan ook altijd afgewerkt worden. Als RVS gepolijst wordt, worden het ruwe oppervalk volledig glad gemaakt. Dit maakt makkelijk schoon en ziet er modern uit.

rvs polijstenBorstelen

RVS dat geborsteld wordt, krijgt een matte structuur. Het oorspronkelijke, ruwe oppervlak wordt weggewerkt door het te borstelen. Hierdoor heb je niet het hoogglans resultaat wat je wel heb bij het polijsten van RVS.

Satineren

Als je RVS satineert, moet je drie stappen doorlopen. Eerst moet je het RVS borstelen, vervolgens polijsten en tot slot moet het RVS gestraald worden. Ook dit geeft het uiterlijk van RVS een matte uitstraling.

Gepolijst RVS

Gepolijst RVS is de makkelijkste manier om het RVS schoon te houden. Je kunt ook snel zien of het RVS vies is geworden of niet, omdat bij viezigheid de hoogglans belemmert wordt door het vuil.