20 juni 2024
Kredietrapport

Ondernemen met vertrouwen

Een kredietrapport kan bedrijven zekerheid verschaffen over de betrouwbaarheid van hun potentiële partners. Dat is essentieel als je samen grote projecten gaat doen, als er een kans is om een deal te sluiten met een grote opdrachtgever, of bij langdurige contracten met klanten. Door zonder verdere achtergrondinformatie een samenwerking aan te gaan kun je veel risico lopen. In de meeste gevallen is er bij samenwerking sprake van financiële vergoedingen. Je moet er dan wel van op aan kunnen dat de nieuwe partner betrouwbaar is en zijn verplichtingen nakomt. Niet alleen moeten facturen gegarandeerd betaald worden, maar ook binnen de betalingstermijn.

Slechte reputatie komt bovendrijven

Door gebruik te maken van een kredietrapport van CBMK krijg je meer zekerheid over het bedrijf of de klant waarmee je een contract wilt afsluiten of een samenwerking aangaat. Zelfs uit de eenvoudig online op te vragen gegevens kun je al conclusies trekken over de financiële stabiliteit van het betreffende bedrijf. Als je gedetailleerde informatie wilt kan dat ook. De specialisten van CBMK zullen de jaarstukken en kadastrale informatie opvragen. Ook wordt onderzoek gedaan naar recente betalingservaringen. Je krijgt vervolgens advies of het verstandig is om met het betreffende bedrijf in zee te gaan.

Kredietrapport

Alertservice

Het kan met bedrijven soms in een korte tijd snel bergafwaarts gaan. Daar zijn allerlei oorzaken voor, maar daar heb je als samenwerkingspartner geen invloed op. Als je in grote projecten samenwerkt wil je altijd kunnen vertrouwen op je partners. Het is daarom altijd verstandig om gebruik te maken van de alertservice van CBMK. Die houdt de kredietwaardigheid van al je partners in de gaten. Als er plotseling grote wijzigingen zijn krijg je daar een melding van. Vaak is het dan nog niet te laat om passende maatregelen te nemen.