20 juni 2024

Metalen in al hun vormen en maten

Ik heb zelf nog niet zo heel veel ervaringen met zetwerk metaal. Maar ik weet wel wat zetwerk metaal inhoud. Zetwerk metaal is het bewerken van metaal waarbij een plaat met behulp van een afkantpers vervormd wordt tot het de juiste vorm of maat heeft. Ik ken ook drie verschillende soorten staal. Ten eerste ken ik gewoon staal dan ken ik ook RVS en als laatste in de rij ken ik het aluminium. Door deze manier van metaalbewerking toe te passen op deze verschillende soorten metalen kan ik ook modernere en stevigere bloembakken maken voor in de tuin. Of ik kan er een trapleuning bedekking van maken zodat de leuning van de trap beter beschermt is.

Bumet

Hoe worden deze metalen bewerkt?

Als ik deze metalen wil bewerken dan doe ik dit het best met een afkantpers of een zetbank. Om deze pers te bedienen gebruik ik het best plooigereedschap. Deze wordt geplaatst tussen de pers en de tafel. De perskracht kan op vier verschillende manieren worden gegenereerd, namelijk via elektriciteit of manueel maar ook mechanisch of hydraulisch.