14 juni 2024
koffiebonen aanschaffen

Koffiebonen aanschaffen

Mensen willen tegenwoordig koffiebonen aanschaffen omdat een koffiebonen apparaat tegenwoordig best in is. Zo zijn de meeste van de koffieapparaten die je koopt nog gemaakt voor bonen en daarom, is het kopen van koffiebonen ook populair geworden. Maar toch is het verschil tussen koffiebonen aanschaffen en gemalen/gefilterde koffie niet duidelijk. Want welke koffiesoort is nou beter en wat is voordeliger?

Het verschil tussen gemalen en bonen

koffiebonen aanschaffen

Koffie is koffie toch? Dat denken veel mensen, maar dit is jammer genoeg niet waar. Tussen bonenkoffie en filterkoffie zit een boel verschil. De verschillen zijn dit ook wel:

  • Koffiebonen zijn veel langer houdbaar als gemalen koffie. En zo verliest gemalen koffie na een week zijn ‘verse’ smaak.
  • In koffiebonen zit in het algemeen wat meer smaak, dit komt omdat het wat verser is en omdat gemalen koffie niet van dezelfde koffieboon is gemaakt. Bij een zak bonen heb je wel alleen maar dezelfde koffiebonen.
  • Het enige wat een koffieboon minder aantrekkelijk maakt voor sommige mensen, is dat deze een stukje duurder zijn in de aanschaf. Zo zijn bijvoorbeeld koffiezetapparaten die op bonen werken ook duurder dan koffiezetapparaten die gemalen koffie gebruiken.