15 juni 2024
Kerstpakket

Kerstpakketten bestellen

Een traditie die al heel lang mee gaat is de traditie om je medewerkers voor de kerstdagen of het einde van het jaar een geschenk te geven.

Het kerstpakket stamt uit het begin van de 19e eeuw, toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. In sommige streken was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen, die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Ook de knechten en de meiden kregen dan bijvoorbeeld warme chocolademelk of brood, gebakken met rozijnen en amandelspijs.

Kerstpakket

Het personeel dat bij het boerengezin inwoonde, mocht op tweede kerstdag naar huis om het kerstfeest met hun eigen familie te vieren. Niet alleen hadden zij dan even vrij van het werken op het land, ook kregen ze een mand mee met allerlei lekkere en nuttige zaken voor de gehele familie thuis. Dat maakte het samenzijn met Kerstmis extra feestelijk en werd ook gezien als een blijk van waardering voor het gedane werk. Uit dit gebruik is de traditie zoals we die heden ten dage kennen, namelijk een geschenkenpakket van de werkgever om het kerstfeest voor het hele gezin extra luister bij te zetten, ontstaan.

Tegenwoordig geven we nog steeds kerstpakketten. Weliswaar op een wat andere manier dan toen, maar de gift met eten en drinken is nog steeds populair. De verandering naar het geven van waardebonnen of zelf een keuze maken uit een assortiment is er wel, maar de meeste mensen blijken nog steeds het meest prijs te stellen op een ouderwets kerstpakket.

Hoe leuk is het als je thuis komt met je kerstpakket en met het hele gezin samen de verrassingen uitpakt die in het pakket zitten. Dar kijken veel mensen jaarlijks naar uit.

Kerstpakket

Businessgifts4you heeft de keuze uit heel veel kerstpakketten ruim 250 verschillende pakketten in diverse prijsklasses. Van € 10,00 per stuk tot aan ruim € 100,00 per stuk. Voor ieder is er wat wils. Met eten, drinken, lekkernijen, maar ook met cadeaus zoals trolleys, pannen, woonaccessoires en elektronische artikelen. De keuze is aan u. Vanaf 60 pakketten is het ook mogelijk om een eigen pakket samen te stellen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Neem een kijkje in ons assortiment. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Bel of mail ons, wij staan voor u klaar. Bellen kan via 0546-433120 en mailen via info@businessgifts4you.nl