14 juni 2024

Hoe je jouw hottub verkoopt met de meeste kans op een goede deal

Je hebt onlangs een hottub gekocht. En je gebruikt ‘m nauwelijks of het voldoet niet aan je verwachtingen. Dan kun je ervoor kiezen om je hottub te verkopen. Afhankelijk van hoe oud de hottub is, bepaal je makkelijk een prijs die recht doet aan de staat van het bad. Het doet er niet toe wat voor hottub het is. Een traditionele houten hottub met interne kachel, één met externe kachel, een kunststof hottub, een 2 persoons hottub of een zes persoons hottub: hottubs zijn hot en er is altijd wel een publiek voor te vinden. Vóór je tot verkopen overgaat, is het echter van belang dat je je bewust bent van een aantal algemeenheden in de verkoop.

Hoe nieuwer de hottub, hoe hoger de verkoopprijs

Als het product dat je verkoopt recent is verschenen op de markt, dan is het logisch om er iets meer geld voor te vragen dan voor een ouder exemplaar. Mensen zullen daar over het algemeen begrip voor hebben. Pas als je merkt dat kopers toch problemen hebben met een wat hogere prijs, kun je het verkoopbedrag verlagen. De gemiddelde verkoopprijs van een gebruikte hottub is 500 euro, maar je kunt ook besluiten om de kopers zelf een bod te laten doen op je bad.

Hoe bekender de verkoopwebsite, hoe meer kans op een geslaagde deal

Het is ten tweede belangrijk om je te bedenken dat je meer kans maakt op het verkopen van een product als deze te koop staat op een populaire website. Marktplaats staat al enige jaren aan de top. Handig dus om daar hoe dan ook je hottub op te plaatsen. Naast Marktplaats kun je dezelfde hottub plaatsen op andere tweedehands websites of (indien van toepassing) websites die refurbished producten aanbieden.

Een nadeel van het gebruiken van een populaire website om je spullen te verkopen, is de concurrentie. Die is natuurlijk veel groter op een site waar tal van hottubs worden verkocht, dan op een site waar zo’n twee of drie hottubs te koop staan.