21 juni 2024

Gasten over de vloer? Bereid een sfeervol diner voor!

De ambiance van je eettafel en de directe omgeving daarvan kan een avond maken of breken. Gelukkig zijn dat zaken waar je je bij Cookinglife geen zorgen om hoeft te maken! Wij hebben alle finishing touches voor jouw gezellige diner ruim op voorraad. Kijk maar even mee!

Placemats

Sorry, wat? Placemats? Ja, natuurlijk! Zodra je ze gebruikt, zijn ze een wezenlijk onderdeel van het uiterlijk en dus ook de uitstraling van je diner. Daarom is het verstandig om een passende kleur en/of stijl te kiezen, die volledig matcht met de rest van je interieur. Heb je al een behoorlijke voorraad van deze decoratieve tafelhulpjes? Kies dan een set placemats uit die ook nog eens hartstikke mooi staat bij je gerecht en de pannen en schalen waarin je dit opdient.

Huisparfum

Uiteraard worden je gasten razend enthousiast van de geuren die zich vanuit de keuken naar de woonkamer verspreiden, wat voor hen het teken is om aan tafel te gaan. Maar wat dacht je van het aroma dat jouw woonkamer vult terwijl ze op hun avondmaal wachten? En misschien zijn je gasten de rest van de dag ook al welkom, zodat ze constant omringd zijn door heerlijke huisparfums die inhaken op de sfeer die je wilt creëren of misschien zelfs het huidige seizoen.

Kaarsen

Tip: doof of dim de lichten die zich niet direct rond je eettafel bevinden en maak de sfeer nog intiemer! Dit doe je door verschillende kaarsen zo strategisch mogelijk te plaatsen. Op je eettafel moet je dan uiteraard nog wel ruimte genoeg over hebben voor pannen, bekers, glazen, schalen, borden en bestek. Maar wellicht passen de wat dunnere exemplaren nog wel perfect en anders heb je misschien bijzettafeltjes of vensterbanken om de eettafel heen waarop je ze kwijt kunt.

Wees creatief!