20 juni 2024

Eiken panelen aanschaffen?

Lees over eiken panelen die veelzijdig ingezet kunnen worden. Voorbeelden waar eiken panelen voor gebruikt worden is frontjes in de keuken, en tafelbladen. De finesse zit in wat voor eiken panelen? Gaat de voorkeur uit naar lamellen, visgraat, vingerlas, boomstam of kopshouten panelen? Bij Woodstock kun je terecht voor alle soorten panelen, en zelfs een drielaags plaat van verschillende materialen is mogelijk. Nu is meubelplaat al een oud fenomeen, het heeft zich dus bewezen, maar de drielaags plaat van Woodstock zal de verwachtingen overtreffen. Lees in ieder geval over de mogelijkheden met eiken panelen, en hoe je die af kan werken met olie.

Woodstock levert een totaal

Extra mooi is eiken panelen afwerken met monocoat olie. Deze olie is in diverse kleuren te verkrijgen, en daarmee kun je een tafel verkrijgen die mooi zal blijven. Het is dan de combinatie van kwaliteit op kwaliteit. Het is een gegeven dat er hele voordelige tafelbladen te verkrijgen zijn, maar die blijven niet lang mooi. Eikenhout is die hardere houtsoort die vanzelf lang mooi zal blijven, maar met monocoat olie is dat nog beter te krijgen. Als je dan besluit om het eikenhouten tafelblad ook nog op een stalen onderstel van Woodstock te zetten, dan heb je een blijvend mooi meubel in huis. Het is echt kwaliteit op kwaliteit.

Bewust hout, dus geen wildkap, maar milieuvriendelijk

Er gaan veel vragen in de rondte waar dat eikenhout vandaan komt. Dezelfde vragen zijn er ook over teak en mahonie, en juist niet over grenen en vuren. De reden is dat de meeste mensen die productiebossen in Scandinavië wel kennen; zij hebben daar een beeld van. In twintig stroken kweken ze bomen, als de boom twintig jaar oud is wordt deze gekapt en nieuwe aangeplant. Zulke productiebossen zijn er ook voor andere houtsoorten zoals eikenhout. Ook in stroken worden bossen door een boer onderhouden. Zodra er weer een strook naar de houtzagerij gaat plant de boer daar nieuwe stekjes.