14 juni 2024
yoga en meditatie

Het effect van mindfulness in Eindhoven

Wat is precies het effect van een cursus mindfulness in Eindhoven? Natuurlijk leer je er van alles. Maar wat zijn de effecten op lange termijn?

yoga en meditatieDe cursus en daarna

Om baat te hebben bij de lange termijneffecten is het belangrijk om de oefeningen die je in de cursus leert, in de praktijk te blijven brengen. Als de cursus afgelopen is ben je in staat om de mindfulness oefeningen zelfstandig uit te voeren. Dit kost 2 keer 20 minuten per dag.

Tijd

Het levert je veel tijd op. Hoeveel tijd verspeel je op een dag niet met rondrennen, ideeën verzinnen en dingen voor anderen doen? Tijdens de cursus leer je prioriteiten stellen en rust bewaren. Die 2 keer 20 minuten kosten je geen extra tijd, omdat je daarna tijd bespaart.

Luisteren naar jezelf

Het belangrijkste effect is dat je in staat bent om te luisteren naar jezelf. Blijf je bij je baan uit gewoonte of omdat je het écht leuk vindt? Luisteren naar jezelf betekent dat je meer voldoening kunt halen uit de dingen die je doet. De dingen waar je geen voldoening uit haalt leer je afstoten. Dat maakt je tot een gelukkiger mens.