20 juni 2024
kosten-bouwen-huis

Eén dak met twee woningen eronder

Bij en kangoeroewoning worden er twee woningen onder één dak geplaatst. Op die manier zijn ze wel met elkaar verbonden, maar toch zijn het twee zelfstandige woningen. Beide woningen zullen ook hun eigen voordeur hebben.
De woonruimtes zijn van binnen wel verbonden met een verbindingsdeur. Op de manier heb je toch contact met het andere huis. Het is een ideale optie voor gezinnen en familieleden. Daarnaast houdt je toch je privacy, omdat je elkaar dus niet 24/7 ziet of hoort. Zo kun je je eigen dingetje doen en in geval van nood of voor de gezelligheid, kun je direct bij de ander aankloppen (of door de verbindingsdeur lopen). 

Een klein beetje hulp

Uiteraard ga je de kangoereowoning niet zelf bouwen en is een beetje hulp wel handig. Hierdoor zul je geholpen worden bij alle stappen van het bouwproces.
Daarnaast staan jouw eisen en wensen helemaal centraal, waardoor jouw unieke huis zal kunnen worden gebouwd. Het bedrijf dat jou hierbij helpt,  zal genoeg kennis en ervaring hebben om te weten waar ze mee bezig zijn.
Hiernaast zal het huis al snel kunnen staan. Zo heb je je huis misschien al binnen 4 of 5 maanden!

Verschil tussen kangoeroewoning en mantelzorgwoning

Een kangoeroewoning en een mantelzorgwoning lijken hetzelfde, maar er zit toch wel een verschil tussen.
Bij een mantelzorgwoning staan de woningen echt apart van elkaar en zijn ze zelfstandig. Een kangoeroewoning biedt juist nog meer verbondenheid. Het zijn twee woningen onder één dak met een verbindingsdeur ertussen. Hierdoor ontstaan twee aparte woongedeeltes met één dak erboven.
Bovendien hebben beide woongedeelte allebei een aparte deur, waardoor je gescheiden bent van elkaar.