15 juni 2024

Een alles in 1 pakket kiezen

Op jezelf gaan wonen? Een nieuw huis aangeschaft? Of simpelweg een opzoek naar een provider voor een alles in 1 pakket? Dan kan het misschien voelen alsof je wordt overladen door keuzes en prijzen. In deze blog ga ik het hebben over tips voor het vergelijken en onderzoeken van alles in 1 pakketten die voldoen aan jouw specifieke wensen en ook nog eens in het budget passen. Niemand wil immers teveel betalen.

Wat wil ik

Bij de zoektocht naar een perfect pakket kan het voorkomen dat je word overspoeld door vele extra’s die ook nog eens heel scherp geprijsd zijn. Een groot risico waar je hierbij tegenaan loopt is dat je na een ‘proefperiode’ van bijvoorbeeld de actie: de eerste drie maanden extra tv-zenders, dit vergeet uit te zetten en je daarna maandelijks meer gaat betalen. Sta bij het zoeken naar een perfect pakket dus allereerst goed stil bij alle wensen die je hebt en of extra toevoegingen het waard zijn om voor te betalen. Kijk vooral ook naar wat voor externe abonnementen je al hebt. Heb je bijvoorbeeld al een Netflix account? Dan is een extra filmzender in je pakket wellicht niet nodig. Extra pakketten toevoegen aan je huidige pakket is altijd nog een optie om te overwegen. Hou het allereerst simpel.

Het gebruik

Dan gaan we over tot de tweede tip. Niet alleen televisie behoort tot een alles in 1 pakket, ook internet is van groot belang om over na te denken. Hierbij gaat het vooral over de internetsnelheid die je wenst te hebben. Vragen die hierbij belangrijk zijn om aan jezelf te stellen: hoeveel mensen in het huishouden gaan gebruik maken van het internet? hoe intensief wordt het internet gebruikt? worden er bijvoorbeeld veel videogames gespeeld? of grote bestanden gedownload? Na het stellen van deze vragen kun je nagaan of een basissnelheid genoeg is, of dat er misschien meer nodig is voor al jouw wensen. Niets is zo vervelend als een trage verbinding.

Telefoon

In de hedendaagse tijd is het misschien niet voor iedereen meer noodzakelijk, maar ook een vaste telefoonlijn behoort tot de opties bij een alles in 1 pakket. Hierbij kun je nadenken over een voicemail, tweede lijn, tegelijk kunnen bellen en onbeperkt bellen naar mobiele telefoons.

Verschillende providers

Wanneer je hebt nagedacht over alle wensen die je in het pakket wilt hebben op het gebied van televisie, internet en telefonie is het handig om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Alles in 1 vergelijken kan heel simpel online. Bij vele sites vul je alleen een postcode, huisnummer en enkele vragen in over jouw wensen waarna de site aangeeft welke provider en pakket er passen binnen de zoektermen.