20 juni 2024

De woestijnen zitten vol met deze planten

De woestijnen zitten tegenwoordig overvol met de agave. Je loopt elke paar kilometer wel een agave voorbij. De vrucht van deze agave is zeker lekker en wordt ook vaak aangeboden in de supermarkten over de hele wereld. Het is jammer dat je de agave in het wild bijna alleen maar tegen kan komen in droge gebieden. Als jij in deze droge gebieden actief bent wordt het ook wel een beetje moeilijk om hiermee om te gaan. De populariteit van deze vrucht komt ook doordat er niet genoeg droge gebieden zijn over de wereld.

Droge gebieden perfect voor groei

De droge gebieden zijn de ideale plek voor da agave om te groeien. In deze gebieden kunnen de planten ongestoord groeien. Ze blijven wel redelijk binnen hun bepaalde lengte en breedte. Helaas zijn er ook gevallen waar het in de droge gebieden niet droog genoeg is. Zo wordt het wel moeilijk voor deze gebieden om hier iets mee te doen. we willen ook kijken naar nieuwe gebieden om hier wat van te maken. We kunnen ook kijken of de mensen die met deze plant iets doen er ook daadwerkelijk iets mee gaan doen. wij willen ook meer hebben in de supermarkten.

Droogte maakt het plukken moeilijk

Er wordt al jaren gezocht naar de beste manier om te plukken. De agave is ook soms diep in de woestijn aan het groeien. Om daar te komen is het lastig voor de plukkers. Zij kunnen namelijk niet de agave zomaar gaan plukken. Er is ook al gesproken over en andere manier van plukken. Het wordt zo nog steeds te moeilijk om met deze plant aan de slag te gaan. Er kan ook veel foutieve informatie over de plant worden verspreid. Wij proberen samen alle foute informatie over de agave tegen te gaan. Het is voor ons belangrijk dat de waarheid wordt gesproken.