14 juni 2024
chino

ChiNO? ChiYEs!

Als eerst moet ik even aangeven dat ik totaal geen verstand van mode of van kleding heb. Dat zul je in het volgende stukje ook wel merken. Lange tijd heb ik namelijk gedacht dat er ongeveer twee soorten broeken voor mannen waren. Namelijk spijkerbroeken en pantalons (schrijf je dat zo?). Steeds vaker zag ik jongeren met een wat strakkere stretchbroeken lopen en dat heeft me een beetje aan het denken gezet. Niet over wereldproblemen of dat soort zaken maar meer gewoon wat voor soort broeken er voor mannen nog meer zijn te bedenken.

De wat?

Zo kwam ik uit bij de chino. Nog nooit had ik daar van gehoord en misschien ben ik wel de enige. Geeft verder niets maar ik vind het meer klinken als iets wat je in een restaurant kan bestellen. Toch heeft dit type broek weer andere eigenschappen dat een pantalon. Ze zijn namelijk wat luchtiger. Toch zien ze er wel zo netjes uit dat je ze gewoon kan gaan dragen op kantoor. Of in je vrije tijd natuurlijk. Het is maar net wat je fijn vindt. Zelf vind ik het wel jammer dat ik nu pas achter dit type broek ben gekomen. Ten eerste omdat ik dus heel veel zomers lang heb rond gelopen in een broek die eigenlijk veel te warm was. Bij ons op kantoor is het namelijk niet toegestaan om korte broeken te dragen. Dat vinden ze niet representatief. Ten tweede omdat het nu bijna winter is. Het is nu dus niet meer zo nodig om een wat luchtigere broek te gaan dragen. Daarom heb ik een manier gevonden om het toch te kunnen uit testen.

Vakantie

Misschien kijk je een beetje raar op van de kop boven dit stukje want wie neemt er nou een nette broek mee naar vakantie. Nou ik dus! Meestal is het een broek waarvan ik denk dat ik die wel in een restaurant aan kan en ook nog een keer als het op vakantie wat frisser is. Uiteindelijk komt het er meestal op neer dat die broek dan toch nog net te warm is voor het land waar ik me begeef. Nu kan ik dus een chino gaan kopen en die meenemen in mijn koffer. Als we dan lekker uit eten gaan in een luxe restaurant kan ik hem mooi aantrekken. Ik kijk er stiekem nu al naar uit. Zodra deze blog is geplaatst ga ik meteen even lekker rondkijken op internet om te zien of ik een mooie kan bestellen.